septembra 23, 2013

I love Croatia

My second visit to the beautiful Croatia, magic and dreamy land <3

Chorvátsko, ostrov Rab. - počet dní strávených na ňom: 7 dní 6 nocí. :)

Voda bola studená, dažďa bolo viac než dosť, ľudia boli milí, pouličné jedlá mňamózne, rybky a iné morské plody delikátne, apartmán luxusný, s výhľadom na prístav a mesto, uličky tajuplné, so všeliakými zastrčenými zákutiami a stromčekom obvešaným žiarovkami, psíky prítulné a mačičky ustráchané, Blacky uveličený zo všetkých tých nových pachov, ja zasnívaná a hltajúca všetko očami, Mirko spokojný a uvoľnený.
Všetci sme si priali aby tie rajské dni trvali nekonečne dlho, ale po šiestich nociach a siedmych dňoch sme sa presunuli na Istriu (v ďalšom poste), konkrétne do Rovinju a tam sme ešte pobudli tri dni. Dosť bolo rečí, už len pozerajte. <3


Trajektom Rapska Plovidba sme vyrazili z mestečka Jablanac smerom na Mišnjak na Rabe. More malo fantastickú farbu, jemne sa v pozadí trblietalo a sľubovalo krásne chvíle. Rab patrí ku skupine Kvarnerských ostrovov. Ostrovček Rab je maličký, dlhý asi 22 km a široký na juhu 3 a na severe až 10 km. Pobrežie, dlhé 121 km, obsahuje mnoho členitých ostrovčekov a niekoľko neznámych nekomerčných (vďakabohu) pláží. My sme si vyberali presne také. Kde je čo najmenej ľudí, čo najviac kamienkov a naokolo čo najviac prírody a najmenej tých ľuďmi vytvorených stavieb.


Stretli sme susedov Čechov: "Tý jo, tam nechoďte, jsou tam samý útesy!" Tými útesmi v oblasti Suha Punta mysleli pár kameňov, z ktorých sa do mora zostupovalo úplne v pohode. Bleky si decentne zmočil labky a po dôkladnom vyzametaní zeme naokolo jeho papuľka ostala polepená od smoly a špinavá z prachu.



Prvé, čo sme si v mestečku Rab, v mieste nášho zakotvenia dali, bolo samozrejme Karlovačko. V reštaurácii, z ktorej sa rinuli tie najkrajšie vône sa na terase nad našimi hlavami vinul vinič. Všade škriekali čajky a voda sa trblietala. Proste jedna báseň.


Náš apartmán bol prvým apartmánom, kde sme vkročili a pýtali si nocľah. Majiteľka mala maltezáčika menom Náno (taliansky "maličký"). Náno štekal, kedykoľvek zočil Blekyho. Bleky ho ignoroval.


Rybárske lode sa mi páčili najviac. Boli obrovské, smrdeli od mora a rýb a vyžarovali tajomno zmiešané s ..no, vidinou jedla :) Samozrejme že esteticky najviac vyhovovali aj hľadáčiku môjho foťáku.


Navštívili sme všetky mestečká ostrova Rab. Kúpali sme sa v Supetarskej Drage, na Suha Punta, v Barbate, kde sme kúpili figový džem a väčšinu času sme chodlili a spoznávali, motali sa v uličkách, parkoch, po pobreží a fotili a cvakali a pózovali si navzájom, vrátane Blekyho.


Ten najkrajší obchodík La Barbara, plný mojich milovaných levanduľových vrecúšok, keramických minilodiek, Modro-bielych majáčikov a modelov lodí a všakovakých ďalších krasotiniek.

Little Birds <3

Smiech...stále, celé dni :)





Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára